ua en ru

Широкине та Піски не підлягають відновленню, - Жебрівський

Широкине та Піски не підлягають відновленню, - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський

За словами Жебрівського, на їх місці легше побудувати нові селища

Селища Широкине та Піски Донецької обл., які примикають до лінії зіткнення, не підлягають відновленню. Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в Краматорську, передають "Новости Донбасса".

За словами Жебривскогою, на місці зруйнованих селищ "легше побудувати нові". Крім того, він зазначив, що 14 та 15 вересня проросійські бойовики відновили обстріли, в результаті яких загинув український військовий і мирний житель в Мар'їнці.

Як раніше повідомлялося, бойовики за добу 9 разів порушили перемир'я в зоні АТО.

"Наприкінці вчорашнього дня ситуація в зоні АТО залишалася стабільною. Проросійські бандформування продовжували поодинокі обстріл українських позицій. Проте в основному це був хаотичний і провокаційний вогонь. В цілому, протягом минулої доби, незаконні збройні формування 9 разів порушили перемир'я. А вже сьогодні, 16 вересня з півночі і до 6 ранку, уздовж лінії розмежування зберігалася тиша", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

Нагадаємо, СБУ вилучила один з найбільших схованок зі зброєю в Луганській обл. за час проведення антитерористичної операції. Повідомляється, що в приміщеннях м'ясопереробного цеху в селі Половинкине Старобільського району виявлено 50 різних видів засобів ураження: ПТРК, Птури, зенітну кулеметну установку, два станкових автоматичних гранатомета, п'ять ручних протитанкових гранатометів, кулемет Калашникова, 68 мінометних мін, понад 400 пакетів далекобійного заряду та інше.