ua en ru

Шепелєва було госпіталізовано ще два тижні тому, - керівник пенітенціаріїв

Колишній народний депутат Олександр Шепелєв, який втік з-під варти, був госпіталізований ще два тижні тому.

Колишній народний депутат Олександр Шепелєв, який втік з-під варти, був госпіталізований ще два тижні тому. Про це на прес-конференції заявив голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Шепелєв перебував у лікарні (на момент втечі, - ред.)... Опинився в лікарні через те, що у нього підвищився тиск. Була викликана карета швидкої допомоги, він був госпіталізований ще два тижні тому", - розповів Старенький.

"Йде слідство. Нам відомі деякі обставини того, що сталося, але ми їх не розголошуємо", - додав він.

За його словами, охорона Шепелєва була забезпечена трьома офіцерами: "Так, один з них зник".

На уточнююче запитання про звільнення чиновників служби в результаті інциденту, Старенький повідомив: "Підписані накази про звільнення кількох осіб. Начальника СІЗО, керівника юридичного управління СІЗО. Призначено службове розслідування".

На запитання преси про можливе звільнення самого керівника Пенітенціарної служби за рішенням Мін'юсту, Старенький заявив: "Як мінімум, некоректно коментувати заяву Мін'юсту... Зараз немає рішення про відсторонення мене від виконання обов'язків. Якщо буде прийнято рішення про відсторонення на момент перевірки, я виконаю цю вказівку".

Нагадаємо, 6 липня з'явилася інформація, що колишній нардеп Олександр Шепелєв, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах, втік з-під варти.

Міністерство внутрішніх справ проводить операцію по розшуку Шепелєва. Генеральна прокуратура почала розслідування втечі.

Шепелєв підозрюється у привласненні майна, службовій підробці, відмиванні доходів, організації вбивства.

У січні 2013 р. Шепелєва було оголошений в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

На початку 2014 р. Шепелєв з дружиною був екстрадований з Угорщини в Україну.

27 березня 2014 р. Печерський районний суд заарештував Шепелєва.