ua en ru

Shell продовжить розробку сланцевого газу в Донецькій області

Компанія Shell продовжить розробку сланцевого газу в Донецькій області. Про це сьогодні заявив голова українського представництва компанії Грехем Тайлі

Компанія Shell продовжить розробку сланцевого газу в Донецькій області. Про це сьогодні заявив голова українського представництва компанії Грехем Тайлі на зустрічі з губернатором Донецької області Сергієм Тарутою, повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Тайлі зазначив, що компанія готова і далі виконувати свої зобов'язання щодо інвестування в Україну і вести подальшу безпечну відповідальну розробку сланцевого газу в Донецькій області.

"Завдяки спільним зусиллям ми зможемо успішно реалізувати тут проект, з дотриманням усіх екологічних норм", - сказав Тайлі.

Компанія готова приступити до сейсмологічних досліджень на території семи районів області, передбачених проектом. Буріння першої дослідної свердловини почнеться, як тільки будуть готові всі необхідні документи. Про промисловий же видобуток газу можна буде говорити тільки після отримання результатів дослідження.

У свою чергу, Тарута підкреслив важливість цього проекту для Донецького регіону і запевнив представників компанії Shell, що регіональна влада докладе максимум зусиль для того, щоб перша свердловина з'явилася вже в цьому році.

"В цьому і наш інтерес: 10 % від видобутку, згідно з угодою, буде залишатися в місцевих громадах. Регіон отримає 200 мільйонів доларів інвестицій. Реалізація проекту передбачає створення нових робочих місць, забезпечує незалежність", - зазначив Тарута.

Нагадаємо, 24 січня 2013 р. уряд України підписав угоду про розподіл продукції (УРП) з інвесторами Shell в Україні і ТОВ "Надра Юзівська" з метою розвідки, розробки та видобутку вуглеводнів на Юзівській ділянці. Угода підписана на 50 років.