ua en ru

Shell Exploration відновлює розробку родовищ Дніпровсько-Донецького нафтогазоносного басейну, - джерело

Джерело в дочірній компанії НАК "Нафтогаз України" "Укргазвидобуванні" повідомив про досягнуту домовленість з Shell Exploration про відновлення розробки родовищ Дніпровсько-Донецького нафтогазоносного басейну, пише видання "Комерсант-Україна".

"До кінця цього тижня ми плануємо підписати ще одну угоду з Shell, яка повинна значно прискорити хід робіт на родовищах, щоб вони велися без всякої тяганини і затримок", - пояснили в компанії. Компанії планують вийти на видобуток нафти і газу на родовищах вже до кінця 2012 року. "Це цілком реально, особливо з урахуванням того, що у Shell є всі необхідні технології і засоби", - повідомили в "Укргазвидобуванні".

Там пояснили, що прискорити роботу з Shell забажали в Кабміні в рамках стратегії на збільшення видобутку власного природного газу. Напередодні чергового раунду переговорів про вартість російського газу в Міненерговугіллі запропонували внести зміни в основний енергетичний документ країни - стратегію розвитку галузі до 2030 року. Згідно з цими пропозиціями, імпорт газу з РФ повинен найближчими роками скоротитися на дві третини.

Royal Dutch Shell Group (RDS) створена в 1907 р. шляхом злиття англійської Shell Transport and Trading і нідерландської Royal Dutch Petroleum. До складу групи входить 500 компаній. RDS належить 50 нафтопереробних заводів і 46 тис. заправних станцій. У 2010 р. компанія отримала 20,5 млрд дол. чистого прибутку. Працює в 140 країнах, на її частку доводиться 3% світового видобутку нафти (140 млн т в рік) і 3,5% світового видобутку природного газу.

Гендиректор Shell Ukraine Exploration and Production Патрік Ван Далі підтвердив, що компанія планує підписати угоду з "Укргазвидобуванням" про відновлення розвідки нафти і газу, але надати докладнішу інформацію пообіцяв пізніше.