ua en ru

Щуріков заявив, що аудит спростував звинувачення НАБУ і САП щодо нього

Щуріков заявив, що аудит спростував звинувачення НАБУ і САП щодо нього Фото: ОПЗ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) замовило у приватної фірми "фейкові" експертизи про розтрати на Одеському припортовому заводі (ОПЗ), не взявши до уваги результати перевірок Державної фінансової інспекції України (тепер Державна аудиторська служба України (ДАСУ) і аудиту компанії Ernst&Young за підсумками 2015 року. Про це перший заступник голови правління ОПЗ Микола Щуріков розповів в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня".

"Ці документи (аудит Ernst&Young та перевірка ДАСУ) повністю спростовують всі звинувачення, висунуті проти мене НАБУ і САП. Вони є в розпорядженні цих відомств, але ті їх демонстративно ігнорують", - заявив топ-менеджер заводу.

Він також заявив, що добровільно пройшов перевірку на американському поліграфі Lafayette LX4000 за методиками, якими протягом тривалого часу користується американська Феміда, правоохоронні органи і спецслужби США. "Результати цієї перевірки повністю спростовують нічим не обґрунтовані висновки НАБУ і САП про будь-які незаконні дії з моєї сторони", - сказав Щуріков.

Перший заступник голови правління ОПЗ переконаний, що всі звинувачення на його адресу — частина цілеспрямованої роботи по зниженню вартості ОПЗ і отримання контролю над підприємством. "Все це відбувається при активній участі Саакашвілі, який використовує НАБУ і САП", - акцентував він.

Щуріков також заявив, що спочатку в якості застави по ньому НАБУ і САП вимагали 205 млн грн, але тепер згодні і на домашній арешт, а суд навіть не бачить сенсу відстороняти його від роботи. За словами Щурікова, така різка зміна позиції пов'язана з тим, що антикорупційні органи не можуть йому нічого пред'явити і почали "усвідомлювати делікатність ситуації", в яку їх втягнули. "А тепер ще на два місяці затягують справу в спробі знайти хоч щось проти мене", - додав Микола Щуріков.