ua en ru

Шахтар - Динамо 2-3: відео голів та огляд матчу

Шахтар - Динамо 2-3: відео голів та огляд матчу Фото: "Шахтар" - "Динамо"

Уперше в сезоні кияни переграють "гірників"

У центральному поєдинку 31 туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) київське "Динамо" уперше в сезоні переграло донецький "Шахтар". Рахунок матчу - 3:2. Голи у ворота донча забивали Гармаш (20 хв.) та дублем відзначився Ярмоленко (52, 71). У господарів поля ворота суперника вразили Алан Патрік (23) та Дентіньо (58).

Попри те, що цього разу "ель-класико" не мало турнірного значення, воно виправдало - або навіть у чомусь перевершило - передматчеві очікування. Причому якщо "гірники" діяли з явно розслабленим настроєм, то в поведінці киян було видно бажання перемогти суперника.

Про значення поєдинку для двох грандів свідчать їхні склади: гості підготували основу, господарі - напіврезервний колектив. Уже в другому таймі, поступаючись, Фонсека випустив на поле кількох лідерів, утім, проведеного ними часу виявилося недостатньо навіть для нічиєї.

altФото: Тайсон на 75 хвилині вийшов на допомогу одноклубникам

Команди досить активно розпочали перший тайм і вже на старті обмінялися небезпечними моментами. На 20 хвилині В'ячеслав Танковський і Віктор Коваленко втратили м'яч поблизу власного штрафного, й Денис Гармаш відкрив рахунок. Але вже за три хвилини Алан Патрік відповів киянам влучним голом.

У другому таймі арбітр призначив пенальті у ворота Микити Шевченка через порушення правил з боку Танковського, й Андрій Ярмоленко на 52 хвилині виявився влучним - 1:2. Утім "гірники" так само швидко зрівняли рахунок. Дентіньо обіграв голкіпера "Динамо" в відправив м'яч у порожні ворота - 2:2.

altФото: Дентіньо перестрибує через Морозюка

На 71 хвилині Ярмоленко пробив в кут після паса Миколи Морозюка і поставив таким чином крапку в матчі. "Оранжево-чорні" збільшили тиск на ворота киян, але результатів це не принесло.

Нагадаємо, київське "Динамо" в рамках центрального матчу 31 туру чемпіонату України здобуло першу перемогу в сезоні над донецьким "Шахтарем".