ua en ru

Шахтар - Динамо 2-0: відео голів та огляд матчу

Шахтар - Динамо 2-0: відео голів та огляд матчу Фото: (shakhtar.com)

Донецький клуб став володарем Суперкубка України

Донецький "Шахтар" обіграв київське "Динамо" в матчі за Суперкубок України. Зустріч пройшла в Одесі на стадіоні "Чорноморець" і завершилася з рахунком 2:0. Дубль у складі "гірників" оформив нападник Факундо Феррейра.

Донеччани вже зі стартових хвилин почали створювати небезпечні моменти. І ось вже на 8 хвилині "гірники" відкрили рахунок. Атаку розпочав Андрій Пятов, Факундо Феррейра вдало поборовся, а Марлос з Бернардом перевели гру на лівий фланг, з якого Ісмаїлі прострілив на лінію воротарського - першим на м'ячі виявився форвард "Шахтаря". Аргентинець забивав практично в порожні ворота. Надалі підопічні Паулу Фонсека контролювали хід подій, маючи як ігрове, так і територіальну перевагу.

Кияни пожвавилися ближче до 30 хвилині, створивши свій найнебезпечніший момент у першому таймі. Денис Гармаш завдав сильного удару, Андрій Пятов з ним впорався, але на добиванні був Дьємерсі Мбокані, якого в останню секунду випередив Даріо Срна. До свистка на перерву суперники діяли в спокійному темпі і пішли в роздягальні за рахунку 1: 0 на користь "Шахтаря".

У другому таймі "гірники" змогли подвоїти рахунок на 56 хвилині. Після серії передач Ісмаїлі зі свого лівого флангу зробив черговий простріл, і знову першим на м'ячі виявився Факундо Феррейра - 2:0. Наприкінці донеччани залишилися вдесятьох через вилучення Тараса Степаненко. В останні хвилини динамівці намагалися змінити ситуацію, але грамотні дії донеччан в обороні дозволили довести справу до логічної перемоги.