ua en ru

Шахтар - Реал Сосьєдад: Донецька самба на тілі баскської команди

Донецький "Шахтар" розгромив у Донецьку іспанський "Реал Сосьєдад" у матчі Ліги Чемпіонів. Голами відзначилися Луїс Адріано, Алекс Тейшейра і дублем відзначився Дуглас Коста.

Донецький "Шахтар" розгромив у Донецьку іспанський "Реал Сосьєдад" у матчі Ліги Чемпіонів. Голами відзначилися Луїс Адріано, Алекс Тейшейра і дублем відзначився Дуглас Коста.

Шахтар - Реал Сосьєдад 4:0
Голи:
Адріано, 37, Тейшейра, 48, Коста, 68, 87
Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Фред, Коста, Тейшейра (Едуардо, 75), Бернард (Тайсон, 69), Адріано (Феррейра, 72)
Реал Сосьєдад: Браво, Кадамуро, Ансотеги, И.Мартинес, де ла Белья, Пардо (Ріс, 68), Элустондо, Прієто, Кастро, Грізманн (Аггіретче, 74), Вела (Сеферович, 75)

Гості відразу показали, що теж мають наміру грати на перемогу, проявивши прагнення тримати м'яч і йти вперед. Однак "Шахтар", звичайно, був проти такого перебігу матчу. Перший небезпечний момент створили саме господарі: на десятій хвилині пильність Клаудіо Браво перевірив Алекс Тейшейра. Проте надалі створювати подібні ситуації гірникам було непросто, оскільки баски чіпко діяли у відборі м'яча.

Чекати наступного такого випадку "Шахтарю" довелося 15 хвилин. Але, коли Даріо Срна виконав фірмовий удар зі штрафного, пробиваючи під поперечину, чилійський воротар "Реал Сосьєдад" Клаудіо Браво зіграв надійно і перевів м'яч на кутовий.

Як виявилося, це була лише недовга відстрочка. Незабаром після швидкого розіграшу кутового на правому фланзі Дуглас Коста зробив передачу у воротарський майданчик, і Луїс Адріано першим дотиком пробив у ближній кут. На щастя для "Шахтаря", м'яч зрикошетив від штанги у сітку.

До кінця матчу в основному атакували гірники, однак незадовго до перерви огризнулися і гості. Іньїго Мартінес пробачив команду Луческу, промахнувшись з вигідної позиції. На початку ж другого тайму фортуна ще раз посміхнулася "Шахтарю".

Все той же Мартінес допустив помилку. Замість того, щоб головою у своєму штрафному скинути м'яч кому-небудь з товаришів, він мимоволі зробив передачу Тейшейрі. Бразилець, пролетівши повз Хона Ауртенече, опинився перед воротарем і спрямував снаряд у сітку у Браво над головою.

Отримавши солідну перевагу, "Шахтар" трохи зменшив оберти, і це дало команді Аррасате можливість створити гостроту. На 56-й хвилині після скидки Карлоса Вели Антуан Грізманн пробив по воротах з чудовою вогневої точки, але Андрій П'ятов виручив. Від його рук м'яч вдало зрикошетив у штангу.

Народжена разом з футболом аксіома про те, що за невикористаною можливістю обов'язково послідує покарання, спрацювала, нехай і з певною затримкою. На 68-й хвилині Тейшейра підключив до атаки Косту, який для різноманітності змістився на фланг і розкішним ударом лівою вразив ближню "дев'ятку".

Це був не останній його подвиг. У кінцівці, коли гості вже змирилися з поразкою, 20-й номер забив ще один гол, успішно завершивши комбінацію за участю Даріо Срни і Тайсона.

Використані матеріали УЄФА