ua en ru

Шахта "Комсомолець Донбасу" в Донецькій обл. зазнала артобстрілу, гірників евакуювали

Територія ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" в Кіровському Донецької області піддалася артилерійському обстрілу, гірників евакуювали.

Територія ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" в Кіровському Донецької області піддалася артилерійському обстрілу, гірників евакуювали. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

"Близько 18:00 (17 серпня, - ред.) територія промислового майданчика ДТЕК Шахти Комсомолець Донбасу була піддана артобстрілу. На шахті пожежа - горять господарські будівлі. Ведеться гасіння. В результаті артобстрілу шахта повністю знеструмлена. Введено в дію План ліквідації аварії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на момент обстрілу в шахті перебувала аварійна бригада з 7 гірників, які забезпечували вентиляцію і відкачування води. Всіх людей вивели на поверхню. Подробиці уточнюються.

"Через що відбуваються в Шахтарському районі бойових дій на підприємстві не ведеться видобуток вугілля з 1 серпня. Шахта є вибухонебезпечною. Без вентиляції може збільшитися концентрація метану і статися вибух", - додали в прес-службі.

"Шахта "Комсомолець Донбасу" є однією з найбільших в Україні та забезпечує робочими місцями близько 5 тис. осіб. Шахта видобуває 4 млн т вугілля в рік - близько 8% всього вуглевидобутку України.