ua en ru

Шахта "Комсомолець Донбасу" призупинила роботу через ризики для шахтарів по дорозі на роботу

Шахті "Комсомолець Донбасу" (м. Кіровське, Донецька область) призупинила роботу у зв'язку з тим, що через активізацію бойових дій в близькості від шахти шахтарі не мають можливості безпечно дістатися на роботу.

Шахті "Комсомолець Донбасу" (м. Кіровське, Донецька область) призупинила роботу у зв'язку з тим, що через активізацію бойових дій в близькості від шахти шахтарі не мають можливості безпечно дістатися на роботу. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК, до структури якої входить "Комсомолець Донбасу".

"Видобуток і збагачення вугілля, а також проходка - припинені. Шахта працює в режимі підтримки життєзабезпечення: ведеться відкачка води і вентиляція гірничих виробок", - повідомляє прес-служба.

Повідомляється, що для підтримки гірничих виробок виходити на роботу буде лише чергова група людей, які живуть неподалік і не будуть по дорозі на роботу проїжджати зони бойових дій. Інші співробітники підприємства переведені в планові тарифні відпустки або відпустки без змісту з збереженням за ними робочих місць.

Водночас в ДТЕК відзначають, що "Комсомолець Донбасу" відвантажує вугілля на Криворізьку ТЕС. На час призупинення шахти станція буде виробляти запас вугілля на складах. Палива достатньо для стабільної роботи ТЕС протягом трьох тижнів. Розглядаються варіанти альтернативних джерел постачання вугілля.