ua en ru

Шахов пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Пам'яті жертв рейсу МН17

Лідер ВГО "Народна довіра", волонтер Сергій Шахов пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект у Києві на проспект Пам'яті жертв рейсу МН17. Саме там, за словами громадського діяча, розташоване посольство Російської Федерації - країни-агресора, винного в авіакатастрофі малайзійського Боїнга 777 на Донбасі.

"Проспект Повітрофлотський, принаймні тимчасово повинні перейменувати, поки Росія не припинить агресію щодо України. Уявіть, вся кореспонденція, що всі офіційні зустрічі посольства будуть проходити на проспекті, назва якого стане постійним нагадуванням росіянам про їх фашизм. Закликаю столичну владу вже найближчим часом прийняти таке рішення", - аргументує Шахов.

Також Шахов зазначив, що земля, на якій розташоване посольство є власністю Росії, а проспект і земля за його воротами - це українська територія. Тому, на думку волонтера, таке рішення буде цілком легітимним, згідно з чинним законодавством України.

Нагадаємо, раніше Сергій Шахов виступив з ініціативою встановити під посольством РФ у Києві пам'ятник загиблим збитого над Донбасом Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines. Лідер ВГО "Народна довіра" оголосив конкурс на проектування пам'ятника, в якому українські архітектори спільно з громадськістю зможуть передати всю біль і скорботу тієї трагедії.