ua en ru

В Держпродпотребслужбі розповіли про перевірки у сфері торгівлі та ресторанного бізнесу

В Держпродпотребслужбі розповіли про перевірки у сфері торгівлі та ресторанного бізнесу Фото: вулична торгівля (РБК-Україна)

Найбільше перевірок відбулося у Києві, Дніпропетровській Закарпатській та Запорізькій областях

Державна служба України з питань безпечності продуктів та захисту прав споживачів за 9 місяців 2017 року вивила порушення у 40% перевірок в сфері торгівлі та ресторанного бізнесу. Про це повідомив директор Департаменту захисту споживачів Держпродспоживслужби Олексій Квасніцький, повідомляє прес-служба відомства.

"За 9 місяців 2017 року територіальні органи Держпродспоживслужби перевірили 2 тис. 885 суб’єктів господарювання щодо дотримання ними вимог законодавства про захист прав споживачів у сфері торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг (робіт)", - йдеться у повідомленні.

За словами Квасніцького, найбільше перевірок було проведено у м. Києві (769), Дніпропетровській (266), Закарпатській (172) та Запорізькій областях (165).

Нагадаємо, у раніше житель Херсонської області поскаржився в головне управління Держпродспоживслужби на підприємства, які працюють у сфері торгівлі за те, що вони обслуговують клієнтів російською мовою.