ua en ru

З'їзд суддів визнав неможливою роботу суден в зоні АТО

Позачерговий XII з'їзд суддів України визнав неможливою повноцінну роботу судів в окремих зонах проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Позачерговий XII з'їзд суддів України визнав неможливою повноцінну роботу судів в окремих зонах проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в резолюції з'їзду, яку зачитав голова редакційної комісії з'їзду суддя Вищого адміністративного суду Олексій Муравйов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Визнати, що здійснення незалежного правосуддя в окремих зонах проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей є неможливим",- заявив Мурах.

У резолюції йдеться, що таке рішення прийнято у зв'язку з існуючою загрозою життю суддів і працівників суду.

Крім цього, в резолюції йдеться про необхідність доручити Раді суддів України звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо негайного вжиття заходів щодо термінового вирішення питання зміни місцезнаходження судів, які знаходяться в зоні проведення антитерористичної операції, де не можуть бути забезпечені гарантії незалежності судочинства та переведення суддів за їх згодою в інші суди.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко в ході свого виступу на З'їзді суддів пообіцяв суддям всебічний захист.