ua en ru

З'їзд адвокатів може бути зірвано, - Сироїд

З'їзд адвокатів може бути зірвано. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявила віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд, передає кореспондент РБК-Україна.

"Те, що вже можна зараз констатувати, що закон" Про забезпечення права на справедливий суд "відкрив можливості для того, щоб почали відбуватися зміни в судовій реформі. Зараз найважливіше, щоб запрацювали всі інститути, від яких залежить якість судової системи: це Вища кваліфікаційна комісія, яка вже працює, але якої зараз дуже складно, і вона вимагає також збільшення своєї кількості; це Вища рада юстиції, яка, на жаль, не працює вже цілий рік, це повноцінні органи суддівського самоврядування і це керівництво судів. Я хочу відзначити , що ми маємо сьогодні загрозу, що будуть спроби загальмувати або навіть зірвати роботу цих ключових інститутів ", - сказала Сироїд.

Зокрема, за її словами може бути зірваний з'їзд адвокатів. "Перш за все є підстави вважати, що може бути зірваний з'їзд адвокатів України, який повинен призначити трьох членів до Вищої ради юстиції, або його результати будуть оскаржуватися і, таким чином, буде оскаржуватися легітимність цього органу", - сказала віце-спікер.

Нагадаємо, на думку деяких експертів, призначення членів Вищої ради юстиції (ВРЮ) та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) від адвокатури слід було б проводити на одному з'їзді.