ua en ru

Сейм Латвії схвалив введення санкцій за "списком Магнітського"

Сейм Латвії схвалив введення санкцій за "списком Магнітського" Фото: прапор Латвії (wikimedia.org/Xil)

Список включає 49 фізичних осіб

Сейм Латвії сьогодні, 8 лютого, схвалив аналог "закону Магнітського", який заборонить в'їзд до країни іноземцям, пов'язаним з корупцією великого масштабу, відмиванням грошей і порушенням прав людини. Про це повідомляє LETA.

Проект резолюції у співпраці з кількома членами фракцій, представлених у Сеймі, був підготовлений Комітетом у закордонних справах Парламенту. У законопроекті зазначено 49 фізичних осіб.

Повідомляється, що було направлено запрошення іншим парламентам Європейського союзу (ЄС) та держав-членів НАТО прийняти "закон Магнітського" в цілях зміцнення загального правового середовища і підтримки ініціативи щодо здійснення цільових санкцій на рівні ЄС.

Санкції, пов'язані з забороною на в'їзд, були введені такими країнами, як Сполучені Штати, Канада, Литва, Естонія і Сполучене Королівство, шляхом прийняття певних законів, які символічно називаються "законами Магнітського".

Адвокат Сергій Магнітський помер у СІЗО в 2009 році. Він був заарештований після того, як звинуватив кількох російських чиновників у великій корупції і розграбуванні російського бюджету.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року президент Литви також підписала аналог "закону Магнітського". Закон набув чинності 1 січня 2018 року.