ua en ru

Зараз зі свідомістю наших бійців працюють лише волонтери і націоналісти, - "свободівець"

Однією з причин програшу інформаційної війни Росії є відсутність роботи із свідомістю українських бійців. Про це в інтерв'ю на телеканалі Espreso.tv повідомив заступник голови ВО "Свобода" з воєнних питань, доброволець батальйону "Карпатська Січ" Юрій Сиротюк.

"Вони поїхали з дому, не маючи ні власної етнічної, ні української свідомості. Та ще й їм кажуть, що Порошенко їх не вдягнув, не нагодував. Кого вони будуть ненавидіти - Росію чи українську владу?", - відзначив Сиротюк.

Також він повідомив про те, що в прифронтовій зоні майже всюди чутно радіохвилю, на якій розповідають про досягнення ДНР-ЛНР. "А з нашого боку немає жодної відповіді. До речі, один із полонених "свободівців", що провів півроку у підвалі СБУ в Донецьку, розповідав, що якщо слухати це радіо певний час, то починаєш підпадати під цей інформаційний вплив, розуміти цих людей", - пояснив "свободівець".

Сиротюк повідомив, що на даний момент із українськими бійцями працюють тільки волонтери. Зокрема вони привозять малюночки дітей зі школи чи дитсадку - ці обереги є майже у кожного українського солдата. Також приїжджають українські гурти, барди та інші митці. Наприклад, Михайло Іллєнко їздив по лінії фронту та показував свій фільм "Той, що пройшов крізь вогонь".

Окрім цього, Сиротюк розповів, що бійці-"свободівці" разом із волонтерами намагаються в зоні АТО видавати бойові листки та планують налагодити роботу кількох медіа-проектів. "Є ідея в прифронтовій зоні запустити радіо та інтернет-телебачення. Постійно проводимо відкриті публічні заходи. Паралельно ліквідуємо наслідки пострадянського режиму. Бо, як відомо, де падають Лєніни, падає й можливість російської пропаганди. А я особисто, вже не раз відвозив туди брошури по бандерофобії російською мовою", - підкреслив "свободівець".

Нагадаємо, що у лютому "Свободою" було утворено комбатантське об'єднання "Легіон Свободи". До його складу увійшли усі "свободівці", які в складі Збройних Сил України, Національної Гвардії, спецпідрозділів МВС та Добровольчих батальйонів беруть участь у війні з Росією. На теперішній час у складі "Легіону" - понад 700 бійців.