ua en ru

Північнокорейські ЗМІ оголосили про вихід національної збірної до фіналу ЧС-2014 (доповнено)

Засоби масової інформації Корейської Народно-Демократичної Республіки розповіли, що збірна цієї країни трощить усіх суперників на чемпіонаті світу із футболу у Бразилії,

Засоби масової інформації Корейської Народно-Демократичної Республіки розповіли, що збірна цієї країни трощить усіх суперників на чемпіонаті світу із футболу у Бразилії, повідомляє EuroSport.

За словами ведучої новинного випуску на північнокорейському ТВ, на груповому етапі були обіграні збірні Японії, США та Китаю з рахунком 7:0, 4:0 і 2:0 відповідно. А у фінальному матчі турніру збірна КНДР нібито посперечається з командою Португалії.

У реальному житті збірна КНДР не змогла пробитися на ЧС-2014. Втім, у ряді західних ЗМІ не виключають, що відео може бути підробленим.

Пізніше блогери виявили значне число невідповідностей у поширеному відеоролику. Зокрема, автори відео не надто переконливо підробили голос телеведучої - рухи її губ не збігаються зі звуками мови, а тембр голосу в реальності помітно відрізняється, як можна переконатися по інших новинних фрагментах за участю тієї ж дівчини.

Фейкове відео про успіхи збірної КНДР із футболу з'явилося 12 липня на каналі Korea News Backup, де зазвичай викладаються реальні записи з північнокорейського ТБ.