ua en ru

У Сєвєродонецькій міськраді закликали президента і силовиків зупинити сепаратизм в Луганській області

У Сєвєродонецькій міськраді закликали президента і силовиків зупинити сепаратизм в Луганській області

Депутати Сєвєродонецької міської ради Луганської області звернулися до президента, голови Служби безпеки України, генерального прокурора та міністра внутрішніх справ з вимогою забезпечити демократичність, чесність і прозорість виборчого процесу в 114 виборчому окрузі. Про це йдеться у зверненні, яке опублікував на своїй сторінці в Facebook депутат Сєверодонецької міськради Юрій Фурман.

"Ми, депутати Сєвєродонецької міської ради, звертаємося до Президента, Генерального прокурора, голови Служби безпеки України та Міністра внутрішніх справ з вимогою забезпечити демократичність, чесність і прозорість виборчого процесу в 114 виборчому окрузі. Вибори на Луганщині знаходяться під загрозою зриву. Опозиційний блок і контрольовані ним політичні сили, розуміючи невідворотність власної поразки на виборах, почали чергову хвилю повзучої сепаратизації Луганщини", – йдеться в заяві.


Автори заяви повідомили, що за квотою "Опозиційного блоку" та за підтримки антиукраїнських політичних сил на посаду голови Окружної виборчої комісії №114 був призначений Євген Байрамов, причетний до сепаратистських рухів Луганщини, активний учасник і організатор так званого референдуму ЛНР.

"З перших днів виборів Опозиційний блок, через керованого голову ОВК Байрамова, почав реалізацію злочинної стратегії по зриву виборів у 114 виборчому окрузі. Саме за підтримки опозиційного блоку технічні кандидати отримали дані з подань на членів ДВК від інших політичних сил і, підробивши підписи, подали їх в якості офіційних спостерігачів. У результаті була скасована реєстрація понад 300 членів ДВК від демократичних політичних сил", – зазначили вони.

Депутати Сєвєродонецької міськради підкреслили, що на сьогодні вибори на Луганщині опинилися під загрозою зриву. "Представниками Опозиційного блоку за підтримки Голови ОВК №114 Євгена Байрамова, з сейфа окружкому була викрадена печатка, а голова ОВК намагається уникнути кримінальної відповідальності", – повідомили вони.

На думку авторів звернення, всі ці дії вказують на реалізацію злочинного сценарію зриву виборів у Луганській області, основною метою якого є дестабілізація ситуації в прифронтовому регіоні та створення реальної загрози повторення подій весни 2014 року.

Серед підписантів заяви представники партії "Солідарність", "Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Ляшка і "Нашого краю".

Нагадаємо, раніше генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель повідомляв, що в 114-му виборчому окрузі здійснюється спроба масової фальсифікації результатів виборів – виключення зі складу дільничних комісій представників ряду політичних партій. Така ситуація, на його думку, ставить під загрозу проведення демократичних виборів в Луганській області і може вплинути на результат волевиявлення виборців.