ua en ru

У Північній Кореї випустили власний "iPad"

У Північній Кореї випустили власний "iPad" Фото: Кім Чен Ин

Специфікації гаджета далекі від характеристик останнього iPad

Компанія Myohyang IT Company в КНДР випустила власний планшетний комп'ютер під назвою Ryonghung iPad, називаючи його просто iPad в рекламі для споживачів. Про це пише Gizmodo.

"Ryonghung, північнокорейська технологічна компанія, нещодавно анонсувала свій новий планшет. Він називається iPad. Специфікації гаджета навіть близько не досягають характеристик останнього iPad, який продає компанія Apple", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, планшет оснащений чотириядерним процесором з тактовою частотою 1,2 гігагерца і одним гігабайт оперативної пам'яті. Вбудованої пам'яті у гаджета з КНДР - 8 гігабайт. У нього є можливість підключення за допомогою кабелю HDMI, він оснащений можливостями клавіатури і "мережевого підключення".

"Ryonghung iPad тепер популярний серед клієнтів. Він може виконувати ряд функцій, таких як читання різних джерел цифрової інформації, офісної роботи і документації. У ньому також міститься більше 40 додатків", - говориться в рекламі нового планшета.

Так, в маркетингових матеріалах передбачається, що окремі додатки надходять на SD-карти, у тому числі програма фермерського господарства і щось на зразок Good Doctor 3.0.

У Північній Кореї випустили власний "iPad"

Фото: "iPad" з КНДР

Це не перший випадок запозичення зовнішнього вигляду або назви гаджетів всесвітньовідомої американської компанії в КНДР. Так, кілька років тому на торговому ярмарку в Пхеньяні з'явився настільний комп'ютер, який виглядав практично ідентичним Apple iMac. Приблизно в той же час Північна Корея також створила копію Apple OS X. Так звана операційна система Red Star 3.0 могла навіть запускати версію Windows.

Видання звернулося до Apple за коментарями щодо захисту торговельної марки, однак відповіді, "чи буде компанія відправляти своїх адвокатів в Пхеньян", поки не було отримано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за заявою французького податкового відомства, компанія Apple, вдавшись до різних юридичних хитрощів, приховала великі суми, що підлягають податковим виплатам.