ua en ru

У Північній Кореї створили нові моделі ракет, - AP

У Північній Кореї створили нові моделі ракет, - AP Фото: Кім Чен Ин (kcna.kp)

Новими ракетами можна оснащувати підводні човни

У Північній Кореї (КНДР) створили нові моделі твердопаливних ракет, якими можна оснащувати підводні човни. Про це повідомляє AP, посилаючись на фотографії, опубліковані севернокорейской пресою.

"У середу державні ЗМІ КНДР опублікували фотографії, які, ймовірно, демонструють проекти однієї або двох нових ракет. Концептуальні схеми ракет помітили на стіні за главою КНДР Кім Чен Ин на фото його відвідин заводу з виробництва твердопаливних двигунів для програми балістичних ракет", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на одному зі знімків видно концептуальну схему ракети "Пукгуксон-3". Встановити точну модель інший ракети складніше, проте вона, ймовірно, відноситься до сімейства "Хвасон".

"Пукгуксон-3" є виразно новою моделлю", - заявив науковий співробітник Центру досліджень нерозповсюдження Майкл Дьютсман.

За його словами, ракета може бути спроектована так, щоб літати далі і запускатися з пускової труби, що полегшує перевезення ракет і ускладнює їхнє виявлення і знищення.

Крім того, твердопаливні двигуни дозволяють швидше запускати ракети, ніж ті, що з рідким паливом. Новими ракетами можна оснащувати підводні човни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава КНДР наказав збільшити виробництво ракетних двигунів і боєголовок.