ua en ru

У Північній Кароліні оголосили надзвичайний стан через заворушення

У Північній Кароліні оголосили надзвичайний стан через заворушення Фото: у США тривають заворушення через вбивство афроамериканця

У місто Шарлотт направляються підрозділи Нацгвардії

Губернатор штату Північна Кароліна Патрік Маккрорі оголосив надзвичайний стан у місті Шарлотт через заворушення, які почалися у вівторок, 20 вересня, після вбивства поліцейськими афроамериканця. Про це повідомило Reuters.

Протестуючі кидають у поліцейських пляшки і салюти, а правоохоронці намагаються вгамувати протестувальників, застосовуючи сльозогінний газ.

В ході заворушень одна людина отримала вогнепальне поранення.

Спочатку начальник поліції Шарлотт Керр Патні повідомив про її загибель, проте пізніше міська влада повідомили, що чоловіка госпіталізували у важкому стані в реанімацію.

Як уточнила влада міста, постріл був зроблений цивільною особою, а не поліцейським.

Для розгону протестувальників правоохоронні органи застосували сльозогінний газ і гумові кулі. За словами Патні, правоохоронці "були дуже терплячі, однак зараз вони стають більш агресивними, кидають пляшки і т. ін. в моїх офіцерів, так що це час для нас для відновлення порядку".

У Північній Кароліні оголосили надзвичайний стан через заворушенняУ Північній Кароліні оголосили надзвичайний стан через заворушенняУ Північній Кароліні оголосили надзвичайний стан через заворушенняУ Північній Кароліні оголосили надзвичайний стан через заворушенняУ Північній Кароліні оголосили надзвичайний стан через заворушенняУ Північній Кароліні оголосили надзвичайний стан через заворушення

Фото: у США тривають заворушення через убивство афроамериканця

За інформацією Associated Press, в Шарлотт направляють підрозділи Нацгвардії.

Нагадаємо, в результаті заворушень в Шарлотті, які спалахнули після вбивства поліцейськими афроамериканця, поранення отримали 12 працівників поліціїв.