ua en ru

Північна Корея заробила в обхід санкцій 270 млн доларів на експорті вугілля і руди

Північна Корея заробила в обхід санкцій 270 млн доларів на експорті вугілля і руди Фото: Кім Чен Ин (twitte.com/kcna koreannews)

Згідно з доповіддю ООН, в КНДР складно перекрити фінансування ядерної програми

Північна Корея (КНДР) заробила в обхід міжнародних санкцій 270 млн доларів на експорті вугілля і руди. Про це повідомляє Kyodo, посилаючись на експертну доповідь Організації Об'єднаних Націй (ООН).

"Північна Корея, яка продовжує запуски і розвиток ядерної програми, перевів експорт вугілля, що підпадає під санкції Ради безпеки ООН з Китаю в країни Південно-Східної Азії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, у зв'язку із забороною ввезення в Китай, КНДР запроподував азіатам додатковий пункт експорту. Зазначається, що таким чином за півроку з лютого 2017 Північна Корея заробила близько 270 мільйонів доларів (близько 29,5 млрд ієн) на експорті вугілля та залізної руди.

Так, в ООН відзначили "ослаблення зусиль по знищенню зброї масового знищення", що свідчить про те, що джерела фінансування, які впризводять до ядерного і ракетного розвитку КНДР, заблокувати досить складно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш виключає можливість військового сценарію вирішення ситуації з Північною Кореєю.