ua en ru

Північна Корея закликала Австралію дистанціюватися від США

Північна Корея закликала Австралію дистанціюватися від США Фото: Кім Чен Ин (twitter.com/kcna)

Уряд Австралії отримав лист від КНДР з вимогою дистанціюватися від адміністрації Трампа

Уряд Австралії отримав лист від Північної Кореї з вимогою дистанціюватися від адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. Про це пише BBC.

Згідно з даними видання, в листі засуджується попередження Трампа про те, що США знищить КНДР у разі вимушеного захисту.

У свою чергу австралійський прем'єр-міністр Малькольм Тернбулл повідомив, що листа було відправлено та урядам інших країн.

За його словами, це продемонструвало, що дипломатичний тиск на КНДР працює, незважаючи на те, що документ написаний у властивій манері КНДР.

Повідомляється, що односторінковий лист було відправлено через посольство Північної Кореї в Індонезії. Лист було підписано Комітетом у закордонних справах Верховного народного зібрання Пхеньяна.

У листі КНДР закликає інші уряду відмовитися від "огидних і нерозважливих дій адміністрації Трампа", повторюючи, що США можуть нести відповідальність за "жахливу ядерну катастрофу".

Австралійський прем'єр-міністр у свою чергу, сказав, що Північна Корея несе відповідальність за ескалацію напруженості "погрозами запуску ядерних ракет з Японії, Південної Кореї і Сполученим Штатам".

Відзначимо, що раніше Пхеньян попередив, що Австралія "не зможе уникнути катастрофи", якщо вона буде слідувати політиці США щодо режиму Кім Чен Ина.

Нагадаємо, раніше Тернбулл запевнив США в тому, що керівництво держави підтримає Штати у випадку конфлікту з Північною Кореєю.