ua en ru

Північна Корея пригрозила США "невідомою світу зброєю"

Північна Корея пригрозила США "невідомою світу зброєю" Фото: лідер КНДР Кім чен Ин

США повинні скасувати військові навчання, якщо хочуть, "щоб їхній материк залишався в безпеці"

Північна Корея пригрозила США "вжити рішучих відповідей" у випадку, якщо Вашингтон не скасує заплановані біля кордонів країни міжнародні військові навчання, які повинні початися в понеділок, 17 серпня. Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву представника Національного комітету оборони КНДР.

"Армія і народ КНДР вже не ті, що були раніше, коли змушені були протистояти з гвинтівками американській ядерній зброї", - сказав представник КНДР.

За його словами, сьогодні Північна Корея "має наступальне і оборонне озброєння, раніше невідоме світу". У Пхеньяні також підкреслили, що "якщо США хочуть, щоб їх материк залишався в безпеці", Вашингтону слід відмінити дані міжнародні навчання.

Південна Корея, США та інші їхні союзники проводять спільні навчання Ulchi Freedom Guardian. У спільній заяві двох країн підкреслюється, що ці щорічні маневри націлені на "підвищення готовності до захисту і підтримці стабільності на корейському півострові".

Представник держдепартаменту США заявив CNN, що Вашингтон знає про погрози з боку Пхеньяну. Він підкреслив, що заплановані навчання є "прозорими, мають оборонний характер і призначені для підвищення бойової готовності Південної Кореї і регіону".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР вважає спільні військові навчання США і Південної Кореї оголошенням війни.