ua en ru

Північна Корея пригрозила США "кінцем світу"

Північна Корея пригрозила США "кінцем світу" Фото: Дональд Трамп і Кім Чен Ин (колаж РБК-Україна)

Таким чином у КНДР відповіли на останні санкції США

Північна Корея закликала США припинити ворожу політику щодо КНДР і нагадала американському президенту, що його дії можуть призвести "до кінця світу". Про це заявив представник комітету Північної Кореї за мир в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, його слова наводить південнокорейське агентство Yonhap.

"Подальша безрозсудна поведінка Трампа, який не знає нічого про себе і свого супротивника, тільки зміцнить бажання армії і народу КНДР відповісти репресивними заходами щодо Сполучених Штатів. Це прискорить наближення кінця світу в США. Трампу варто пам'ятати про це", - йдеться в заяві.

Представник КНДР також засудив американського лідера за те, що він підписав указ про введення санкцій проти Північної Кореї.

"Ми знову попереджаємо старого психопата з Америки, щоб він не впадав в істерію. Його розмахування санкційним кийком і демонстрація м'язів за допомогою бомбардувальників, які літають перед наведеними в бойову готовність збройними силами КНДР, - це акт самогубства", - заявив північнокорейський представник.

Він зазначив, що дії Трампа можуть привести до "ядерної катастрофи", яка "перетворить Америку в море вогню".

Нагадаємо, 26 вересня 2017 року міністерство фінансів США ухвалило пакет санкцій проти восьми банків КНДР і 26 осіб, які, на думку американського відомства, були пов'язані з "фінансовими мережами" КНДР. Обмеження були введені відносно громадян північнокорейської республіки, які виступають представниками північнокорейських банків на території Китаю, Росії, Лівії та Об'єднаних Арабських Еміратів.