ua en ru

Північна Корея планує нові ядерні випробування

Північна Корея планує нові ядерні випробування Фото: запуск ракети КНДР у червні 2016 року

КНДР не боїться військових дій з боку США

Посол Північної Кореї у Великобританії Чой Іль заявив, що КНДР продовжить випробування в рамках ядерної програми, незважаючи на попередження з боку США і ООН. Про це посол розповів в інтерв'ю для Sky News.

"Що стосується шостого ядерного випробування, я не знаю запланованого для нього часу, оскільки я перебуваю тут, у Великобританії, а не в моїй рідній країні. Тим не менше, я можу сказати, що ядерне випробування буде проводитися в тому місці і в той час, де і коли вирішить наш верховний лідер Кім Чен Ин", - заявив Чой Іль.

За його словами, ядерні випробування не проводилися б, якби Північна Корея була стурбована загрозою нападу з боку США.

"Ми розвиваємо нашу ядерну міць, щоб реагувати на такого роду атаки з боку Штатів. Якщо США нападуть на нас, наші військові і населення будуть повністю готові відповісти на будь-які атаки", - додав посол.

На його думку, випереджуючий удар по КНДР неможливий, оскільки "будь-які доступні стратегічні активи США перетворять в попіл", при перших ознаках руху в цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новообраний ліберальний президент Південної Кореї Мун Чже Ін пообіцяв після інавгурації на Національному зборах в Сеулі негайно зайнятися питанням Північної Кореї.