ua en ru

Північна Корея звинуватила ЦРУ в "біохімічній змові" проти керівництва Пхеньяна

Північна Корея звинуватила ЦРУ в "біохімічній змові" проти керівництва Пхеньяна Фото: Кім Чен Ин

У КНДР звинуватили ЦРУ в намір застосувати біохімічне зброю

Північна Корея звинуватила в п'ятницю, 5 травня 2017 року, Центральне розвідувальне управління Сполучених Штатів Америки і розвідувальну службу Південної Кореї у змові з метою нападу на лідерів країни з допомогою біохімічного зброї. Про це повідомляє Reuters, з посиланням на заяву Міністерства держбезпеки КНДР.

"Центральне розвідувальне управління США і розвідувальна служба Південної Кореї, джерело зла у світі, виношували порочну змову, щоб нашкодити верховному керівництву КНДР", - йдеться в заяві.

Згідно з інформацією видання, в Північній Кореї заявили, що розвідслужби двох країн підкупили північнокорейця на прізвисько Кім і зробили з нього "терориста, повного відрази до верховного керівництва КНДР". Йому нібито вручили понад 20 тис. доларів і супутниковий передавач-приймач.

Так, КНДР заявляє, що Кім повинен був вчинити терористичний акт під час подій в Палаці Сонця, а також на військовому параді та громадській ході. Для вбивства нібито повинні були використовувати "біохімічні речовини, включаючи радіоактивну речовину і нано-отруйну речовину, летальний результат застосування яких повинен був з'явитися через 6-12 місяців".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державний секретар США Рекс Тіллерсон зустрівся з міністрами закордонних справ країн Асоціації держав Південно-Східної Азії, щоб отримати підтримку в зусиллях Штатів проти ядерної програми КНДР.