ua en ru

Північна Корея назвала провокацією випробування США системи ПРО

Північна Корея назвала провокацією випробування США системи ПРО Фото: випробування ПРО США

У Пхеньяні вважають ці випробування провокацією і блефом "країни у відчаї"

Випробування Пентагоном системи протиракетної оборони з перехоплення міжконтинентальної балістичної ракети є провокацією і блефом. Про це заявив представник стратегічних військ КНДР в інтерв'ю північнокорейському Центральному телеграфному агентству, передає Yonhap.

На його думку, випробування є провокацією і блефом, і сама система не зможе протистояти ядерній зброї, яке є у Північної Кореї.

"Такий ризикований вчинок (випробування системи) є ознакою того, що підготовка США до ядерної війни проти КНДР увійшла в фінальну стадію", - сказав прес-секретар стратегічних військ.

Влада Північної Кореї вважає, що випробування стали "дурним вчинком країни, доведеної до відчаю".

"Вони (США) глибоко помиляються, якщо думають, що ця система зможе протистояти лавині ядерного удару стратегічних сил північнокорейської армії. Остання азартна гра адміністрації Трампа тільки прискорить наближення дня, коли США перетворяться на попіл", - вважає влада КНДР.

Нагадаємо, США провели випробування системи з перехоплення МБР 30 травня. Військові заявили, що випробування було успішним. Ракета була запущена з підземного бункера на авіабазі Ванденберг у Каліфорнії. Віце-адмірал Джим Сірінг заявив, що "ця система має життєво важливе значення для оборони США".