ua en ru

Північна Корея готується провести масштабні військові навчання

Північна Корея готується провести масштабні військові навчання. Про це йдеться в доповіді південнокорейського уряду, витяги з якого опубліковані 28 квітня 2013 р. новинним агентством Ренхап.

Активні приготування йдуть в порту Нампо на півночі КНДР. Вони включають в себе підготовку артилерії і військово-повітряних сил.

"Зараз ми не можемо сказати, коли почнуться вчення. Однак є ймовірність того, що Північ може випробувати ракети малої дальності", - заявив один з джерел в уряді Південної Кореї на умовах анонімності. При цьому в Сеулі відсутня єдність у поглядах на неминучість масштабних військових навчань КНДР.

"Наразі основна частина армії Півночі бере участь у весняному циклі сільськогосподарських робіт. Однак ми залишаємося пильними, щоб нас не застали зненацька раптовою атакою або чимось подібним", - зазначив один з офіцерів армії Півдня.

Нагадаємо, що в 2010 р. в результаті обстрілу південнокорейської території Північною Кореєю загинули 4 людини. У Сеулі також вважають Пхеньян відповідальним за потоплення військового корабля, яке призвело до загибелі 46 південнокорейських моряків в тому ж 2010 р.

Читайте також: Південна Корея запропонувала КНДР провести переговори для відновлення робіт у зоні Кесон