ua en ru

Північна Корея готова вести переговори з США, - Сеул

Північна Корея готова вести переговори з США, - Сеул Фото: Дональд Трамп і Ким Чен Ин (колаж РБК-Україна)

При цьому американські чиновники виключили зустріч із північнокорейською делегацією

У Південній Кореї заявили, що КНДР готова вести переговори з США. Таку заяву було оголошено 25 лютого 2018 року після того, як північнокорейський генерал Кім Юнхол зустрівся з президентом Південної Кореї Мун Джеєм на церемонії закриття зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані, передає ВВС.

Зазначено, що церемонію відвідує донька президента США Дональда Трампа Іванка. Американські чиновники виключили зустріч із північнокорейською делегацією.

Як повідомляється, слова прем'єр-міністра Південної Кореї щодо бажання переговорів прозвучали за кілька годин після гучної ​​заяви КНДР, яка вважає нові санкції США "актом війни".

Нагадаємо, раніше цього тижня адміністрація президента США оголосила про рішення запровадити додаткові санкції проти Пхеньяна. Президент США Дональд Трамп заявив, що санкції, наразі запроваджені проти КНДР, є найпотужнішими обмежувальними заходами, які Вашингтон будь-коли застосовував проти іноземної держави. Трамп також заявив, що готовий до "жорстких" дій, якщо санкції не підштовхнуть КНДР до припинення розробки ядерної зброї і балістичних ракет.