ua en ru

Північна Корея демонтує ядерний полігон

Північна Корея демонтує ядерний полігон Фото: Трамп і Кім Чен Ин (колаж РБК-Україна)

Закриття полігону почалося перед візитом Трампа

Північна Корея запланувала закриття свого ядерного полігону в проміжку між 23 і 25 травня в залежності від погодних умов. Про це повідомила національне новинне агентство КНДР, передає Reuters.

"Інститут ядерної зброї та інші відповідні установи проводять технічні заходи з демонтажу ядерного полігону КНДР в цілях забезпечення прозорості припинення ядерних випробувань", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, демонтаж ядерного полігону передбачає обвалення всіх тунелів за допомогою вибухів, блокування входів і ліквідацію всіх умов для спостереження, приміщень для досліджень та постів охорони.

Глава КНДР пообіцяв, що допустить до спостереження за закриттям полігону південнокорейських і американських журналістів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проведуть переговори 12 червня в Сінгапурі.

Пхеньян оголосив про вихід з пакту, який забороняє поширення ядерної зброї в 2003 році. Після цього країна зіткнулася з низкою міжнародних санкцій.