ua en ru

На півночі Німеччини оголошено надзвичайний стан через ураган

На півночі Німеччини оголошено надзвичайний стан через ураган Фото: на півночі Німеччини оголошено надзвичайний стан через ураган

На сході і півдні ФРН не виключені сильні снігопади та зливи з градом

На півночі Німеччини, у федеральних землях Шлезвіг-Гольштейн і Мекленбург-Передня Померанія, оголошений режим надзвичайного стану через ураган. Про це передає DW.

Вулиці в містах Любек, Росток, Варнемюнде і Вісмар увечері в середу, 4 січня, були затоплені, дитячі будинки пошкоджені. Піші підходи до центральних районах міст перекрито.

Тільки в Любеку щонайменше 8 автомобілів були витягнені із затоплених територій. Відзначається, що повінь може стати найбільшою за останні 10 років.

На півночі Німеччини оголошено надзвичайний стан через ураганНа півночі Німеччини оголошено надзвичайний стан через ураганНа півночі Німеччини оголошено надзвичайний стан через ураганНа півночі Німеччини оголошено надзвичайний стан через ураган

Фото: у ФРН оголошено надзвичайний стан

За даними метеорологів, рівень води в містах може піднятися ще на 10 см. В Любеку, Ростоку і Вісмарі рівень води вже перевищив норму в півтора рази.

На сході і півдні ФРН не виключені сильні снігопади та зливи з градом. Крім того, в п'ятницю, 6 січня, у Німеччині очікуються морози від -7 до -20 в горах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах України 5 січня.

Синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах України 5 січня
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/rus/news/sinoptiki-preduprezhdayut-gololede-dorogah-1483602059.html