ua en ru

У Севастополі розігнали мітинг проти місцевої влади

У Севастополі розігнали мітинг проти місцевої влади Мітинг в Севастополі

У Севастополі в середу, 15 квітня, розігнали мітинг активістів громадського руху "Захистимо Севастополь", які зібралися на площі Нахімова, щоб висловити свій протест проти "беззаконня місцевої влади", передає місцеве видання "Новини Криму".

Як повідомила одна з активісток руху, заявка на мітинг була відправлена в передбаченому російським законом порядку, при цьому на руках у керівника руху Василя Федорина були документи, що свідчать про те, що в уряді ці папери отримали.У Севастополі розігнали мітинг проти місцевої влади

"Однак за день до наміченої дати в уряді відповіли, що жодних документів не отримували і санкції на проведення мітингу не дадуть. Ніякі аргументи в уряді слухати не бажали", - повідомила активістка.

Тим не менш, активісти зібралися на площі Нахімова. Після того, як біля пам'ятника зібралося близько десяти осіб, до них підійшли співробітники поліції і почали вимагати припинити "незаконне масовий захід".У Севастополі розігнали мітинг проти місцевої влади

Активісти зробили спробу провести свій мітинг, після чого поліцейські зажадали від активістів пройти в службовий автомобіль для складання протоколу про адміністративне правопорушення.

На ці вимоги активісти також відповіли відмовою, після чого кілька співробітників поліції з застосуванням фізичної сили відвели до автомобіля трьох організаторів мітингу, серед них-координаторів руху "Захистимо Севастополь" Василя Федорина та Олександра Карлюка.У Севастополі розігнали мітинг проти місцевої влади

Активісти не стали розходитися і почали пікетувати поліцейські автомобілі.

У процесі складання адміністративного протоколу Федорин відчув себе погано, він був доставлений в міську лікарню. Решту затриманих активістів відпустили після складання адміністративних протоколів.

Нагадаємо, у Сімферополі активісту Куртсеиту Абдуллаєву, який брав участь в акції пам'яті Тараса Шевченка, присудили 20 годин обов'язкових робіт.