ua en ru

У Севастополі мітингували з вимогою змінити закон про "приєднання" Криму

У Севастополі мітингували з вимогою змінити закон про "приєднання" Криму Фото: Севастополь після анексії

У мітингу взяли участь понад 400 людей - власники земельних ділянок

Земельні власники в Севастополі, анексованому Росією разом із Кримом, планують звернутися до президента РФ Володимира Путіна і депутатів Держдуми з проханням внести зміни в російський закон про "входження" Криму до складу Росії. Така вимога була висловлена ​​на зборах власників земельних ділянок, передає "Новая газета".

За даними видання, у мітингу взяли участь понад 400 людей.

Голова громадської організації "Правовий захист власників нерухомості" Олексій Деменок вказав на проблему вилучення російською владою майна городян. У законі про "прийняття" Криму в РФ названо чинними документи жителів Севастополя, видані українською владою, однак не сказано про визнання дійсними прав громадян, що випливають із цих документів, зазначив він.

"Це дозволяє працюючим сьогодні чиновникам вилучати у людей земельні ділянки, будинки та інше майно, заявляючи, що їхня власність перебуває на території, наприклад, заповідних земель", - пояснив Деменок.

Раніше повідомлялося про подачу владою Севастополя сотень позовів про позбавлення права власності власників земельних ділянок. На думку чиновників, українська влада незаконно надавали людям землю.

Нагадаємо, в Криму на Великодніх службах звучала українська мова.