ua en ru

Сестру Савченко пропустили в Україну без всяких пояснень

Сестру Савченко пропустили в Україну без всяких пояснень Фото: сестру Савченко пропустили в Україну без всяких пояснень

Віра Савченко вважає, що кримінальну справу щодо неї так і не закрили

Сестру ув'язненої в Росії української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Віру Савченко пропустили через російсько-український кордон без будь-яких пояснень. Про це РБК-Україна повідомила сама Віра Савченко.

"Нічого мені не сказали на прикордонному посту Росії. Я питала. А вони сказали: "Ми Вам нічого не можемо сказати. До побачення". Ніяких папірців, вони нічого не дають. Це не їх справа", - розповіла Віра Савченко.


Також, зазначила Віра Савченко, про умови її звільнення не знають і в Генеральному консульстві в Ростові-на-Дону.

"Консульство знає так само, як і я. Можливо, навіть ще менше", - додала вона.

За словами Савченка, протягом квітня вона шість разів перетинала українсько-російський кордон і тільки в ніч з 27 на 28 квітня виникла проблема.

Також Савченко висловила сумніви, що кримінальну справу проти неї закрили.

"Я не думаю, що кримінальну справу закрили. Я відмовилася давати свідчення проти себе. У них є домашня адреса. Вони надсилають мені регулярно листи з Грозного. Вони повідомляли про хід процесу і тут раптом вирішили мене заарештувати, тому що я в карному розшуку в Російській Федерації", - підсумувала вона.

Нагадаємо, Віру Савченко затримали в Росії, коли та поверталася після побачення з сестрою Надією. Проти Віри Савченко порушено кримінальну справу у зв'язку з образою чеченського судді.