ua en ru

На сесії ПАРЄ Афанасьєв і Жемчугов розкажуть про російський полон, - нардеп

На сесії ПАРЄ Афанасьєв і Жемчугов розкажуть про російський полон, - нардеп Фото: Олексій Гончаренко

РФ хоче повернутися в ПАРЄ, щоб видати це як прецедент для послаблення санкцій

На сесії Парламентської асамблеї Ради Європи Геннадій Афанасьєв і Володимир Жемчугов розкажуть про свій полон в Російській Федерації. Про це розповів депутат від БПП, український делегат ПАРЄ Олексій Гончаренко в ефірі "112 Україна".

"Даючи правдиву інформацію, ми поширюємо інформацію про те, що у нас реально відбувається. Ми запросили, тут буде Жемчугов і Афанасьєв, які будуть розповідати про те, як вони перебували у російському полоні, що там з ними робили. Ми інформуємо наших колег про ті зусилля, які робить Україна про те, що відбувається з кримськими татарами та іншими людьми в Криму", - заявив Гончаренко.

Крім того, Гончаренко зазначив, що РФ хоче повернутися в ПАРЄ, щоб видати це як прецедент для послаблення санкцій проти Росії.

"Росія дуже серйозно налаштувалася, витратила мільйонів доларів, євро на пропаганду і своїх політичних агентів, тому вони будуть робити все можливе, щоб зняти санкції. Чому їм так важливо повернутися в ПАРЄ, вони хочуть видати це як прецедент послаблення санкцій проти Росії. Відштовхуючись від цього вимагати ослаблення інших санкцій як персональних, так економічних", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до складу української делегації у ПАРЄ увійшли Жемчугов і Афанасьєв.