ua en ru

Сергій Арбузов доручив активізувати процес виплати заборгованості по зарплатах

Центральні та місцеві органи виконавчої влади спільно з прокуратурою повинні налагодити координацію дій для вирішення питання боргів по зарплатах і надходжень до Пенсійного фонду України (ПФУ), а також неформальній зайнятості. Таке доручення дав сьогодні перший віце-прем'єр Сергій Арбузов за результатами селекторної наради.

Він зобов'язав скорегувати й забезпечити дотримання графіків погашення боргів. «Графіки повинні виконуватися по кожному підприємству, по кожній області, по кожній галузі», - підкреслив Сергій Арбузов.

Перший віце-прем'єр доручив Міністерству доходів і зборів та органам прокуратури проводити постійну роботу з підприємствами-боржниками, а Міністерству соціальної політики - регулярно інформувати уряд про хід виконання поставлених завдань.

Перший віце-прем'єр також звернувся до міністра соцполітики Наталії Королевської з окремим дорученням до 15 жовтня внести на розгляд уряду пропозицію щодо об'єднання Державної інспекції з питань праці та Державної служби зайнятості.

Також він зажадав від Держінспекції з питань праці активізувати роботу з легалізації неформальної зайнятості на підприємствах.

Крім того, Сергій Арбузов відзначив необхідність прискорити виконання його доручень від 29 липня ряду відомств щодо розробки графіків погашення заборгованості по зарплатах великих боржників. За його словами, до 1 вересня такі графіки були подані тільки від Міноборони і Укроборонпрому. «Вимагаю негайного виконання цього доручення від Мінінфраструктури , Мінагрополітики та Мінрегіону», - додав Сергій Арбузов.

Він вважає, що сьогодні потрібно максимально сконцентрувати всі зусилля для поліпшення ситуації у даній сфері. «Людей не цікавить процес, їм потрібен результат», - резюмував перший віце-прем'єр.

У селекторній нараді з питань погашення заборгованості по зарплаті, сплати внесків до ПФУ та легалізації зайнятості під головуванням першого віце-прем'єра Сергія Арбузова взяли участь представники Міністерства доходів і зборів, Міністерства фінансів, Міністерства соціальної політики, ПФУ, Державної служби зайнятості, Державної інспекції праці, Генеральної прокуратури, а також регіональних органів виконавчої влади та соціальних партнерів.