ua en ru

У Сербії проходять дострокові парламентські вибори, від яких залежить вступ країни в ЄС

У Сербії проходять дострокові парламентські вибори, від яких залежить вступ країни в ЄС Фото: прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич

Прем'єр Вучич домагається переобрання, вважаючи, що інакше Сербія не виконає умови для вступу в ЄС

У Сербії сьогодні, 24 квітня 2016 року, проходять дострокові парламентські вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 7:00 ранку, громадяни країни зможуть проголосувати до 20:00, повідомляє місцеве видання "Вечірні новини".

Як повідомляється, попередні результати виборів будуть оголошені сьогодні ввечері, остаточні результати оприлюднять не пізніше ніж у середу, 27 квітня, о 20:00.

Як повідомляє Російська служба ВВС, дострокові вибори в Сербії розглядаються як свого роду референдум з питання про можливий вступ країни до Європейського союзу.


Як повідомляє DW, чинний прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич оголосив позачергові вибори, сподіваючись залишитися на чолі уряду ще на чотири роки.

"Александар Вучич обґрунтував необхідність дострокових виборів тим, що Сербія, яка рухається до вступу в ЄС, потребує більшої стабільності. Він підкреслив, що тільки так країна може залучити більше іноземних інвесторів та виконати умови, висунуті Белграду Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, згідно з опитуваннями, Сербська прогресивна партія, очолювана Вучичем, може отримати 50% голосів виборців, а Соціалістична партія Сербії на чолі з Івіцею Дачичем - 12%.

Нагадаємо, раніше Сербия в черговий раз підтвердила свою відмову від приєднання до санкцій проти Російської Федерації.