ua en ru

У Сербії відпустили затриманих за підозрою в шпигунстві українок

У Сербії відпустили затриманих за підозрою в шпигунстві українок Фото: українки знімали будівлю колишнього Генштабу в Белграді (mod.gov.rs)

З громадянок України зняли підозри в шпигунстві

Поліція Сербії відпустила двох громадянок України, яких раніше затримали за підозрою в шпигунстві, передає "Радіо Свобода" з посиланням на місцеву поліцію.

Повідомляється, що українок відпустили, так як поліція не знайшла підстав для відкриття кримінальної справи. У поліції також уточнили, що вони і дві громадянки США з допомогою безпілотника знімали будівлю колишнього Генштабу в Белграді, а також зробили двохвилинний запис камерою високої якості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сербії заарештовано двох українок з Луганська. За даними поліції, українки з Луганська є співробітницями неурядової організації з Каліфорнії. Вони повідомили, що вели зйомки документального фільму про наслідки повітряних ударів під час війни.

Як повідомляється, що саму будівлю колишнього Генштабу в Белграді знімати не заборонено, однак поряд розташовані приміщення військової розвідки та контррозвідки.