ua en ru

Сепаратистські партії Каталонії не домовилися про єдиний список на виборах

Сепаратистські партії Каталонії не домовилися про єдиний список на виборах Фото: Каталонія (flickr.comGalceran)

У партій був час до півночі, щоб зареєструвати коаліцію для участі у виборах

В Іспанії Каталонські сепаратистські партії у вівторок, 7 листопада, не змогли домовитися про єдиний список на дострокові вибори 21 грудня. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що у партій, які виступають за незалежність Каталонії, був час до півночі, щоб зареєструвати коаліцію для участі у виборах.

Незважаючи на це дві основні політичні сили, які останні два роки керували Каталонією, не змогли домовитися. Тим не менш, вони все ще можуть прийти до згоди після голосування.

Згідно з інформацією видання, як очікується, правоцентристська PdeCat (Каталонська Демократична партія) відстороненого лідера Каталонії Карлеса Пучдемона буде опережена Лівої республіканською партією (ERC) колишнього регіонального віце-президента Оріоль Жункераса.

Жункерас в даний час знаходиться під вартою в очікуванні потенційного судового розгляду за звинуваченням у заколоті, повстання і зловживанні державними коштами. Пучдемон, проти якого висунуті ті ж звинувачення, в даний час знаходиться в Брюсселі, проте вже заявив про намір брати участь у виборах з-за кордону.

Нагадаємо, раніше Пучдемон закликав прихильників незалежності регіону брати участь у позачергових виборах до місцевого парламенту єдиним списком.