ua en ru

Звинувачена в сепаратизмі громадянка РФ засуджена до позбавлення волі на 11 років

Звинувачена в сепаратизмі громадянка РФ засуджена до позбавлення волі на 11 років Фото: бойовик сепаратистсього угрупування (youtube screenshot/RafaVideoart channel)

Засуджена особисто катувала бійців ЗСУ

Київський районний суд Харкова засудив громадянку РФ Ларису Чубарову до 11 років позбавлення волі за антидержавну діяльність. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

Члена бандформування МГБ була звинувачена у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконному поводженні зі зброєю та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

altaltalt

Фото: матеріали, знайдені СБУ у сепаратистки (ssu.gov.ua)

Контррозвідка СБ України затримала терористку у квітні 2015 року, коли вона прибула до Харкова для збору розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійних груп. Оперативники спецслужби вилучили у зловмисниці саморобний вибуховий пристрій, засоби зв’язку та військове приладдя.

Як встановили контррозвідники, засуджена "Тереза" була організатором та участником сепаратистських мітингів у Харкові на початку 2014 року. Потім переїхала до Донецька, де брала участь у збройних конфліктах проти сил АТО та займала керівну посаду в так званому МДБ ДНР. Терористка особисто допитувала та катувала українських військовослужбовців та мирних громадян, які займали проукраїнську позицію.

Нагадаємо, раніше інформатора терористичної ДНР засуджено до 3 років позбавлення волі.