ua en ru

У вересні Україна експортувала майже 17 тис. тонн цукру

У вересні Україна експортувала майже 17 тис. тонн цукру Фото: цукор (APKUA)

Найбільші поставки здійснювалися в Азербайджан - 38%

За перший місяць поточного маркетингового року (МР) українські виробники поставили на зовнішні ринки 16,94 тис. тонн цукру. Про це повідомляє асоціація "Укрцукор".

Наголошується, що найбільші поставки здійснювалися в Азербайджан - 38%, Судан - 16%, Таджикистан - 13%, Туреччину та Шрі-Ланку - 8% і 7% відповідно.

"На аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано 39,9 тис. тон цукру. В цьому році цей показник менше більш ніж у два рази і це викликано декількома факторами. Насамперед, це старт сезону цукроваріння, який запізнився приблизно на два тижні з-за несприятливих погодних умов навесні і влітку. Інша причина - недостатньо сприятлива ситуація на міжнародному ринку", - розповіла керівник аналітичного відділу НАЦУ "Укрцукор" Руслана Бутель.

В асоціації підрахували, що в 2017/2018 МГ експорт цукру складе близько 500 тис. тонн, у той час як виробництво залишиться на рівні минулого року - близько 2 млн тонн.

У 2016/2017 маркетинговому році вітчизняні цукровари експортували 767,3 тис. тонн цукру. Найбільшим імпортером українського цукру стала Шрі-Ланка.

Нагадаємо, в Києві ГПУ провела обшук в головному офісі великого виробника цукру.