ua en ru

Сенцов став почесним громадянином Парижа

Сенцов став почесним громадянином Парижа Фото: Олег Сенцов (facebook.com/khrystyna.morozova)

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українських політв'язнів, який тримають у РФ

Міська рада Парижа проголосував за надання українському режисеру Олегу Сенцову звання почесного громадянина французької столиці. Про це у своєму Twitter повідомив посол України у Франції Олег Шамшур.

"Спасибі меру Анн Ідальго, а також усім, хто підтримав це рішення, за прояв солідарності з українським режисером. Продовжуємо мобілізацію на визволення всіх українських політичних в'язнів Кремля!" - написав він.

"Через кілька місяців після того, як його портрет був розміщений перед міською радою та багатьма іншими залами, мобілізація Парижа на користь режисера триває", - написала мер Парижа.

Сенцов став почесним громадянином Парижа

Зазначимо, Сенцов виступав проти російської анексії Криму і був відправлений на 20-річний термін ув'язнення. 14 травня 2018 Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українських політв'язнів, який тримають у РФ.

"Париж визнаний столицею прав людини. Він втілює індивідуальні свободи, включаючи свободу слова, і захищає демократію. Ми зобов'язані пропагувати ці цінності і боротися за їх шанування в усьому світі. Олег Сенцов повинен бути звільнений", - заявляла раніше мер Парижа.

Нагадаємо, Сенцова номінували на премію Сахарова.

Також Верховна рада України підтримала проект постанови №9040 про заяву в Норвезький Нобелівський комітет про висунення кандидатури українського кінорежисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.