ua en ru

Сенегал призупинив вторгнення в Гамбію і поставили ультиматум колишньому президенту

Сенегал призупинив вторгнення в Гамбію і поставили ультиматум колишньому президенту Фото: армія Сенегалу

До середини дня в п'ятницю колишній президент Гамбії повинен передати владу новому правителю і покинути країну

Західноафриканські країни, на чолі з Сенегалом, призупинили військове вторгнення в Гамбії і висунули ультиматум колишньому президенту країни, Яйя Джамме. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Економічне співтовариство країн Західної Африки (ЕКОВАС), до якого входять 15 держав, висунули ультиматум Яйя Джамме, згідно з яким він до середини дня п'ятниці, 20 січня, повинен передати повноваження новому президенту Адамі Берроу і покинути країну. Якщо Джамме цього не зробить, то країни-члени ЕКОВАС продовжать військове вторгнення, яке було початок напередодні, 19 січня.

"Ми призупинили операцію і поставили Джамме ультиматум. Якщо до середини дня він не погодиться залишити Гамбії, ми дійсно почнемо інтервенцію", - заявив голова ЕКОВАС Марсель Ален де Соуза.

Де Соуза також заявив, що для вторгнення в Гамбії Сенегалом і ще чотирма західноафриканськими країнами будуть мобілізовані сім тисяч військових.

Нагадаємо, сенегальські війська увійшли до Гамбії вчора, 19 січня, після того, як Яйя Джамме відмовився залишати свій пост.