ua en ru

Сенатор США заявив про плани прийняття закону про посилення санкцій проти Росії

Сенатор США заявив про плани прийняття закону про посилення санкцій проти Росії Фото: Сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

За словами сенатора Грема, найближчим часом Сенат ухвалить закон, що посилює санкції проти РФ

Сенатор від Республіканської партії Сполучених Штатів Америки Ліндсі Грем заявив, що найближчим часом американські законодавці приймуть закон, що посилює санкції проти Росії у зв'язку з втручанням у вибори президента США і загостренням ситуації в Сирії. Про це повідомляє CBS.

"Я думаю, що президент вважає, що якщо ми будемо розслідувати, як Росія втручається у вибори, ми припускаємо, що він не виграв чесно. Я не бачу жодних свідчень того, що його президентська кампанія була обговорена з росіянами. Я бачу все свідчення того, що росіяни намагаються знищити нашу виборчу систему і знищити демократію в світі. На цьому тижні буде прийнятий законопроект про покарання Росії за втручання в наші вибори", - заявив сенатор.

Також Грем звинуватив РФ в поставках зброї терористам та загострення ситуації в Сирії.

"Вони забезпечують зброю талібам, щоб убити американських солдатів. Вони вступили в змову з Асадом, щоб він міг зберегти свою хімічну зброю. І я думаю, що вони були співучасниками нападу Асада з допомогою хімічної зброї на дітей в Сирії. Ми збираємося покарати росіян. Будь-який член Конгресу, який не хоче покарати Росію за те, що вони зробили, - це зрада демократії. І якщо президент не підпише цей законопроект, щоб покарати Росію, він буде зраджувати демократію... Думаю, він підпише його. І якщо він його не підпише, ми подолаємо його вето", - додав Грем.

Нагадаємо, 29 травня сенатор Джон Маккейн заявив, що Путін надає більшу небезпеку, ніж ІДІЛ.