ua en ru

Сенатор США Маккейн не вірить у настання перемир'я на Донбасі після Мінська

Сенатор США Маккейн не вірить у настання перемир'я на Донбасі після Мінська

Американський сенатор від Республіканської партії Джон Маккейн не вірить у настання перемир'я на Донбасі після угод "нормандської" четвірки в Мінську (Білорусь) 12 лютого. Про це йдеться в заяві Маккейна, яке опублікувала його прес-служба.

"Останній режим припинення вогню передбачав відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Росія ніколи не дотримувалася. Новий режим припинення вогню містить аналогічну вимогу. Немає ніяких підстав вважати, що результат буде відрізнятися в цей раз. Під час дії останнього режиму припинення вогню, проросійські сепаратисти атакували і захоплювали донецький аеропорт", - йдеться в заяві сенатора.

Також Маккейн висловив припущення, що при нових угодах про припинення вогню бойовики будуть атакувати і захоплювати порт Маріуполя.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську Президент України Петро Порошенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, який в результаті підписали контактна група та лідери ДНР/ЛНР. Також "нормандська четвірка" прийняла спільну декларацію на підтримку цих заходів.