ua en ru

Сенатор Маккейн: Виведення військ з Афганістану може ускладнити подальші операції в цій країні

Виведення збройних сил США з Афганістану може ускладнити ведення подальших американських військових операцій в цій країні. Як передає РБК з посиланням на Associated Press, таку думку сьогодні висловив сенатор Джон Маккейн.

За його словами, основною проблемою після виведення військ стане "можливість переміщення з південної частини країни до пункту регіонального командування на сході". Сенатор також назвав план виведення військ "непотрібним ризиком".

Крім того, Маккейн підкреслив важливість зв'язку афганських бойовиків з Головним розвідувальним агентством Пакистану (ISI). Він відзначив, що багато групи бойовиків знайшли притулок у кордону двох країн - зокрема, небезпечне угрупування Хаккані.

Нагадаємо, 23 червня 2011 р. Президент США Барак Обама оголосив про початок виведення американських військ з Афганістану. За його словами, до кінця поточного року покинуть країну 10 тис. американських військовослужбовців. До літа 2012 р. з Афганістану планується вивести 33 тис. військових США. Американська місія в цій азіатській державі поступово буде зводитися до надання підтримки місцевої армії і поліції, від участі в бойових операціях в країні американські військовослужбовці поступово стануть відходити. До 2014 р. планується повністю вивести іноземні війська з афганської території.