ua en ru

У Сенаті США пройдуть дебати з приводу скасування Obamacare

У Сенаті США пройдуть дебати з приводу скасування Obamacare Фото: Сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

За проведення дебатів виступив 51 сенатор

У вівторок, 25 липня, Сенат США схвалив проведення дебатів за проектами, які покликані замінити реформу охорони здоров'я Барака Обами Obamacare. Про це повідомляє DW.

Наголошується, що за дебати проголосували 50 сенаторів, ще 50 - проти. У підсумку вирішальним став голос віце-президента Майка Пенса, який підтримав цю ініціативу.

Видання також повідомляє, що 18 липня республіканці в Сенаті не змогли зібрати потрібну кількість голосів для законопроекту, що передбачає збереження лише двох положень Obamacare.

Минулого тижня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що сенатори не повинні піти на канікули до тих пір, поки не буде знайдена система охорони здоров'я, замість прийнятої колишнім президентом США Бараком Обамою Obamacare.

Тоді повідомлялося, що Трамп провів закритий обід у Білому домі з деякими сенаторами на наступний день після того, як була провалена скасування Obamacare.

Нагадаємо, в офісні приміщення конгресу Сполучених Штатів Америки проникли демонстранти, які протестують проти реформування системи медичного страхування.