ua en ru

У Сенаті США звинуватили Обаму в "бездіяльності" перед обличчям агресії РФ

У Сенаті США звинуватили Обаму в "бездіяльності" перед обличчям агресії РФ Фото: Барак Обама

Сенатор Портман закликав американський уряд допомогти Україні зміцнити її обороноздатність

Республіканський сенатор Роб Портман закликав американський уряд прийняти широкомасштабні зусилля з метою допомогти Україні зміцнити її обороноздатність, і звинуватив адміністрацію президента Барака Обами в "бездіяльності" перед лицем російської агресії на сході Україні. Про це Портман написав у статті на порталі Cleveland, передає "Голос Америки".

"У короткостроковій перспективі Україні потрібні протитанкову зброю, засоби захищеного зв'язку, прилади нічного бачення і термографії, безпілотники та системи ППО, Настільки ж важливий ефективний моніторинг, щоб переконатися, що американська допомога доходить до військових на передовій. Ми також повинні надати підтримку в таких важливих областях, як інституційне будівництво в області оборони, навчання і реформування українського військово-промислового комплексу. У довгостроковій перспективі це підвищить ефективність української армії", - написав він.

На думку сенатора, адміністрація Обами вважає, що поставка Україні допомоги призведе до посилення нестабільності.

"Думаю, що подальша бездіяльність призведе лише до розширення нинішнього конфлікту. Кожне тимчасове припинення вогню просто легалізувала дії Путіна, фактично визнаючи російські успіхи на місцях. Російська агресія в Україні не піде і не вирішиться сама по собі, просто тому, що ми цього хочемо. Пора президенту почати самому впливати на ситуацію, а поки, навпаки, вона впливає на нього", - заявив він.

Нагадаємо, американські танки "Абрамс", які дислокуються на полігоні в Адажи (Латвія), в рамках навчань НАТО "Удар меча" перекинуть в Естонію.