ua en ru

Сенат США проголосував за скасування Obamacare

Сенат США проголосував за скасування Obamacare Фото: Сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

За скасування висловилися 45 сенаторів, а 55 проголосували проти

Сенатори США в середу, 26 липня, відхилили пропозицію скасувати реформу охорони здоров'я Барака Обами Obamacare без заміни на іншу програму, передає DW.

Повідомляється, що за скасування Obamacare без заміни її іншою програмою медичного забезпечення проголосували 45 сенаторів, а 55 - проти.

Не підтримали пропозицію всі 48 сенаторів-демократів. Крім них, проти волі партійного більшості висловилися і сім республіканців.

Скасування Obamacare без заміни на новий закон пропонував лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 липня, Сенат США схвалив проведення дебатів за проектами, які покликані замінити реформу охорони здоров'я Барака Обами Obamacare.

Наголошується, що за дебати проголосували 50 сенаторів, ще 50 - проти. У підсумку вирішальним став голос віце-президента Майка Пенси, який підтримав цю ініціативу.

18 липня республіканці в Сенаті не змогли зібрати потрібну кількість голосів для законопроекту, що передбачає збереження лише двох положень Obamacare. Минулого тижня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що сенатори не повинні піти на канікули до тих пір, поки не буде знайдена системі охорони здоров'я, замість прийнятої колишнім президентом США Бараком Обамою Obamacare.

Президент США Дональд Трамп під час передвиборної кампанії обіцяв замінити Obamacare, що, на його думку, є неефективною і занадто дорогою для держбюджету.